petek, 14. februar 2014

Plažna reportaža: Koh Rong Samloem

Najprej opozorilo: spodaj je nekaj poletnih fotk. Da ne bo kdo kaj jamral:)

Končno je prišel tudi čas za čisto pravi dopust. Iz Phnom Penha sva potrebovali dobre štiri ure z avtobusom, da so naju dostavili v Sihanoukville, najbolj znano (in po najinem mnenju prav nič prijetno) kamboško letovišče. Hotel sva imeli sredi ničesar, blizu tovorne luke, ampak na srečo le za eno noč. Naslednje dopoldne sva se pridružili gruči turistov na tako imenovanem "party boatu", s katerim so nas po postanku za plavanje na manjšem otočku končno odložili na Koh Rong Samloem.

Najini bungalovi so bili na koncu par kilometrskega peščenega zaliva, postavljeni tik ob rob plaže v prijetno senco. Ko vstopiš v hiško, te najprej razveselijo "pravi podni", (skoraj) prava kopalnica in zastekljena sprednja stena, skozi katero lahko zaliv opazuješ kar iz postelje. Tako sva štiri dni in pol uživali v prestavljanju z ležalnika na verando in nazaj, pa seveda do restavracije (z bolj zahodnjškim menijem) in parkrat celo do sosednjega backpackerskega resorta (z malo več morske hrane, a obupno nesposobnim osebjem). Zadnje popoldne sva celo zmogli dober kilometer čez džunglo na drugo stran otoka, sicer pa nama v Saracen Bay Resortu ni manjkalo čisto nič:) Nihče ničesar ne prodaja, nihče se ne dere "Hello lady, tuk-tuk?", nihče se ne vozi okoli z motorji in trobi na vsakem koraku... Mirno lahko bereš, se namakaš v topli (in čisti) vodi, abstiniraš od interneta (ker ga pač ni)...In cel čas se lahko naokoli sprehajaš bos!:) Za iskanje školjk in morskih zvezd sploh ne potrebuješ maske, ampak moraš med brodenjem po plitki vodi samo malo bolj odpreti oči. 
 
















 
Kar težko je bilo spet spakirati nahrbtnike in prespati še eno noč v Sihanoukvillu (za tolažilno večerjo se je na krožniku znašla barakuda), od koder sva se potem vse skupaj 12 ur cijazili do Siem Reapa in danes odleteli proti Bangkoku. Tukaj ostaneva do nedelje zvečer, ko imava končno let proti mrzli Evropi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar